Skip to main content

YouTube is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét online entertainment medium. Maar YouTube biedt meer dan entertainment. Het is ook een plek waar wordt geleerd en kennis gedeeld. Wat jouw interesse ook is, er is altijd wel iets over te vinden op YouTube. Er zijn zelfs kanalen ingericht met alles wat je wilt weten over een specifiek onderwerp. Verpakt in een persoonlijke tutorial, leuke infomercial, of een mini series. Snel, easy en fun.

Wij zetten de leukste kanalen, die jouw kennis en skills boosten, voor je op een rij:

Fun facts
Deze edutainment kanalen behandelen uiteenlopende vragen over economie, evolutie, tijd, ruimte en andere aspecten van ons leven. Genoeg gespreksstof voor een borrel met je collega’s.

Minute physics; dit kanaal legt complexe zaken op de meest simpele manier uit. Hun motto; ‘if you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough’. Hier ontdek je in 10 seconden waarom de lucht blauw is, 3 manieren waarop je kan tijdreizen en waarom roze eigenlijk geen kleur is. Een perfect kanaal om elke dag te starten met een korte kennisboost.

In a nutshell (ookwel Kurzgesagt); het team achter dit kanaal wil wetenschap er mooi uit laten zien, want dat ís het volgens hen ook. De mooi gepresenteerde science animatie video’s behandelen de wetenschap achter vragen als; ‘is de mens alleen in het universum?’, ‘wat is nucleaire energie?’, ‘hoe werkt ons immuunsysteem?’.

Work hacks
Deze kanalen bieden how-to’s over werkgerelateerde zaken, helpen je om efficiënter te werken of geven inspiratie.

365 dagen succesvol; heeft als missie dat Nederland in 2020 het gelukkigste land van de wereld is. Hier vind je tips om iedere dag te werken aan je eigen geluk.

RelaxDaily of RelaxingRecords; deze muziek video’s helpen jou om te ontspannen, beter te leren of met focus te werken. Fijn voor op kantoor met je oordopjes in, als je even niet afgeleid wilt worden.

TED; hier worden de beste ideeën van alle TED conferenties ter wereld gedeeld. In talks van 18 minuten wordt je geïnspireerd of gemotiveerd om aan jezelf te werken.

Life Hacks
Deze kanalen bieden tips & tricks om jouw dagelijks leven makkelijker en leuker te maken. Of geven meer inzicht in jezelf en de wereld om je heen.

Lifehacker; Be like McGuyver en leer biertjes openen met een stuk papier, maak je eigen Iphone speaker of ontdek hoe je je was opvouwt in een paar seconden.

Braincraft; Waarom doen we wat we doen? Braincraft geeft antwoord in filmpjes over psychologie and neurowetenschap.

Mental floss: Hier vind je trivia feitjes over ieder mogelijk onderwerp. Van sport tot de liefde tot muziek tot dino’s tot celebrities tot…

Kortom; stop TV kijken en ga aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling met YouTube. Vind computer hacks, leer programmeren, volg een fotografie cursus, verken een nieuwe taal of leer koken als een chef. Allemaal gratis en op het moment dat het jou uitkomt.

Wat kies jij?

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.