Assertiviteit

Assertiviteit

Kom voor jezelf op en communiceer zelfverzekerd en relaxt 

Geef je zelfvertrouwen een boost. Geef je grenzen aan en treedt zelfbewuster op met respect voor anderen.

Meer weten? Stuur ons een bericht.

Assertiviteit

Kom voor jezelf op en communiceer zelfverzekerd en relaxt

Jezelf met meer stevigheid presenteren en beter vasthouden aan jouw wensen en prioriteiten is vaak lastig. Toch geeft zelfbewuster optreden, met respect voor anderen, je zelfvertrouwen een enorme boost. Oftewel: je bent assertief. ​ 
​ 
Assertiever worden begint met bewust worden van je eigen gedrag. Wanneer je dit bent dan kun je gaan veranderen en maak je betere keuzes voor jezelf. Daarnaast gaat het over de manier waarop je met anderen verbindt en communiceert. ​ 
​ 
Wil jij op een relaxte manier vaker nee zeggen, anderen overtuigen, je grenzen aangeven en uitdragen wat jij wilt? Dan is de training assertiviteit iets voor jou. 

 

Wat kun je na deze Assertiviteits Training?

 • Je voelt je zelfverzekerder en komt ook zo over op je omgeving​ 
 • De ander tegemoet komen zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen ​ 
 • Zeker optreden in gesprekken, vergaderingen en presentaties ​
 • Duidelijker en prettiger communiceren over de zaken die jij belangrijk vindt ​ 
 • De samenwerking met je collega’s wordt effectiever en prettiger omdat je aangeeft wat je wilt, wat je vindt en wat je voelt 

Wat kun je van deze training verwachten?

Deze training heeft een persoonlijk karakter waardoor je situaties uit jouw eigen leven als voorbeeld kunt inbrengen in de groep. Op deze manier wordt de training toegespitst op jouw specifieke vragen en wensen. Daarnaast vul je vooraf een aantal intakevragen in over jouw behoeften, zodat de trainer zich hierop kan voorbereiden. 
 

Tijdens de training doe je veel actieve oefeningen met diverse opdrachten, zowel individueel, 1 op 1 als in een groepje. Wij geloven dat Plezier Werkt en daarom zijn de werkvormen niet alleen effectief maar ook verrassend, interactief en altijd met een positieve insteek. 

ZELFANALYSE

Wat is het effect van jouw manier van optreden en communiceren? Je onderzoekt jouw drijfveren en (belemmerende) overtuigingen.​ Ook neem je jouw gedrag onder de loep; jouw acties en reacties in communicatie. Je focust op jouw kracht en waarde en bedenkt hoe je daar meer op kunt varen. 

PROACTIEF KEUZES MAKEN

Je krijgt inzicht in jouw non-verbale communicatie. Je besteedt aandacht aan het duidelijk kenbaar maken van je mening en leert hoe je een pro-actieve houding aanneemt ten opzichte van problemen of conflicten. Je leert hoe je proactief kunt communiceren over jouw prioriteiten en keuzes. 

POSITIEF VERBINDEN MET ANDEREN

Je ontdekt het verschil tussen assertief, sub-assertief en agressief gedrag en leert hoe je balans kunt vinden in eigen en andermans belangen. ​Je leert win-win situaties creëren om jouw relaties te verbeteren. 

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.

  Door dit vakje te selecteren, gaat u akkoord met het ontvangen van toekomstige marketinge-mails:  
   
   
  Geïnteresseerd in: :    
  Type: *    
  Status:    
  Bron:    
   

  Jouw learning track

  De klassikale training wordt gecombineerd met challenges. Dit noemen wij een learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de training en die jou helpen om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen.
  6 weken, elke week 1 challenge.
  Learning track training