DISC TEAMBUILDING

Inzicht in eigen gedrag en dat van anderen

Als je inzicht hebt in je eigen voorkeursgedrag én dit goed weet af te stemmen op de mensen om je heen, kun je effectiever communiceren en samenwerken. Je leert jezelf nog beter kennen en komt erachter waarom we dingen doen zoals we ze doen.

Meer weten? Stuur ons een bericht.

DISC  TEAMBUILDING

Inzicht in eigen gedrag en dat van anderen

Ieder mens is uniek en communiceert op zijn eigen manier. Niet vreemd dus dat dit soms botst. Uit onderzoek blijkt dat gedrag kan worden ingedeeld in persoonlijkheidsstijlen. Als je inzicht hebt in je eigen voorkeursgedrag én dit goed weet af te stemmen op de mensen om je heen, kun je effectiever communiceren en samenwerken. Je leert jezelf nog beter kennen en komt erachter waarom we dingen doen zoals we ze doen.

DISC om gedrag in kaart te brengen

DISC is een persoonlijkheidsanalyse op basis van de 4 DISC factoren: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. De DISC beschrijvingen bij deze factoren geven in begrijpelijke taal zicht op jouw gedrag en communicatie.

Wat kun je na deze DISC training?

 • Je hebt meer inzicht in jouw persoonlijkheid en gedrag in relatie tot anderen
 • Je kent jouw kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen
 • Je hebt inzicht gekregen in het voorkeursgedrag van anderen en weet hoe je jouw gedrag hier effectiever op aan kunt sluiten
 • Je hebt jouw inlevingsvermogen en begrip vergroot, waardoor je gemakkelijker met anderen communiceert en samenwerkt.
 • In te zetten voor teamontwikkeling, talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling & het verbeteren van de klantervaring

Wat kun je van deze training verwachten?

VRAGENLIJST

Als start van de training vul je een DISC vragenlijst in. Dit is een persoonlijkheidsanalyse waaruit jouw voorkeursstijl naar voren komt die inzicht geeft in jouw communicatie en gedrag.

JOUW GEDRAGSSTIJL

Je verdiept je in jouw eigen gedragsstijl en wordt bewust van jouw krachten en valkuilen in de communicatie en samenwerking. Dit vergroot jouw zelfinzicht en helpt je te reflecteren op jouw kwaliteiten en aandachtspunten waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen vanuit jouw eigen stijl.

INTERACTIE MET ANDEREN

Je koppelt jouw voorkeursgedrag aan de stijlen van anderen en krijgt inzicht hoe jouw stijl hier het beste bij aansluit. Daardoor speel je gemakkelijker in op de voorkeuren en lastigheden van anderen. Ook vergroot je jouw inlevingsvermogen en begrip, waardoor je gemakkelijker met anderen communiceert en samenwerkt.

Meer informatie over deze training?

Laat je gegevens achter en je wordt zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze learning consultants.

  Door dit vakje te selecteren, gaat u akkoord met het ontvangen van toekomstige marketinge-mails:  
   
   
  Geïnteresseerd in: :    
  Type: *    
  Status:    
  Bron:    
   

  Jouw learning track

  De klassikale training wordt gecombineerd met challenges. Dit noemen wij een learning track. Challenges zijn korte doe opdrachten die je ontvangt na de training en die jou helpen om nieuw gedrag in de praktijk te oefenen.
  6 weken, elke week 1 challenge.
  Learning track training