Skip to main content

Leren gebeurt het meeste (70%) op het werk (Jennings); door te doen. Op je werk breng je elke dag kennis en ideeën in de praktijk en ontvang je direct feedback. Je experimenteert, maakt fouten, stelt bij en leert in hoog tempo. Daarom activeren wij het leren van nieuwe skills op het werk, op het moment dat het relevant is.

Dé tool voor praktijkleren
Sinds ruim een jaar activeren wij het praktijkleren in organisaties door middel van Challenges. Dit zijn kleine opdrachten per mail, die aansluiten bij het onderwerp waarin jij je wilt ontwikkelen. Challenges zijn prikkelend en verrassend. De opdrachten zijn kort, praktisch en aangevuld met een learning bite; een filmpje of artikel ter verdieping. Challenges geven de kans om uit je dagelijkse routine te stappen, nieuw gedrag te oefenen en nieuwe inzichten op te doen.

Do it yourself
Steeds vaker krijgen wij de vraag of medewerkers of managers ook hun eigen challenges kunnen maken. Die mogelijkheid bieden wij in de vorm van co-creatie. In een brainstorm met de doelgroep, vertalen we samen een competentie naar klein en concreet gedrag. Gedrag dat zij graag willen zien in hun eigen werkpraktijk. Met deze input ontwikkelen wij de challenges en bijbehorende learning bites. Via het challenges platform www.challenges.nu, kunnen opleidingsprofessionals en managers zien wat er wordt geleerd aan de hand van persoonlijke lessons learned.

Doen?
Benieuwd naar de mogelijkheden van challenges op maat voor jouw team of organisatie? Benieuwd naar best practices? Neem contact met ons op via 020-4230603 of info@challenges.nu