Het niet of slecht voorbereiden van meetings en presentaties betekent dat je waardevolle tijd van jezelf, én van je publiek, verspilt. Om effectieve meetings met impact en betekenis te hebben, moet je je dus goed voorbereiden: niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor je publiek.
Wanneer je je goed voorbereidt:
- maak je een goede start. Je weet waarom je de presentatie houdt (of meeting hebt), je kent je publiek en weet je doel. Dit geeft je zelfvertrouwen en zal spanning wegnemen voor je begint met je presentatie.
- kan je de urgentie van je kernboodschap goed overbrengen. Daardoor is het maken van impact doeltreffender: je weet waar je het over hebt. En dit zal ook zo overkomen bij je toehoorders.
- bespaar je tijd! Je weet precies wat er tijdens de presentatie besproken moet worden, wat de hoofdzaken zijn en blijf je in ‘control’. Zo zorg je ervoor dat het voor iedereen een waardevolle bijeenkomst is.
Denk ook eens aan alle meetings waar je zelf als publiek aanwezig was: hoeveel hadden er korter kunnen zijn en dus ook effectiever? Jij kan nu zelf beginnen om daar verandering in aan te brengen. Kijk eens goed naar je uitnodigingen: wat is jouw bijdrage? Hoe kan jij jezelf voorbereiden? Anticipeer op wat er van jou gevraagd kan worden als publiek.
Het voorbereiden van je eigen meetings en presentaties is minstens even belangrijk als het voorbereiden voor bijeenkomsten waar je toehoorder bent. Door deze vragen aan hem of haar te stellen, help je niet alleen hen, maar ook jezelf.
https://www.inc.com/kevin-daum/7-critical-ways-productive-people-prepare-for-meetings.html