Skip to main content

Obama doet het iedere dag; hij eindigt zijn dag met een review. Hij neemt de tijd om te reflecteren op de gebeurtenissen in zijn werkdag en daar een les uit te trekken. En niet alleen Obama, de meeste succesvolle mensen nemen de tijd om terug te kijken op hun dag. Klinkt goed, maar wat levert het nou precies op? Maakt reflectie je succesvoller? Zouden we allemaal tijd moeten vrijmaken voor reflectie op ons werk? Volgens onderzoek van Harvard Business School wel; reflectie blijkt namelijk nodig voor een effectief leerproces.

We leren op veel verschillende manieren. Zo doen we kennis op door te luisteren naar een expert, of door het lezen van een boek, terwijl we nieuwe skills leren door hier zelf mee te experimenteren in de praktijk. Uit het onderzoek van HBS blijkt echter dat we pas echt bouwen aan toekomstig succes wanneer we reflecteren op onze leerervaringen. Door terug te blikken op jouw ervaringen en je lessons learned in kaart te brengen vergroot je jouw self-efficacy. Dit betekent dat je de mate waarin je gelooft dat je jouw doelen kunt bereiken vergroot. Hoe hoger je self-efficacy, hoe beter je performance. Bovendien zorgt het nadenken over jouw lessons learned ervoor dat je, in een vergelijkbare toekomstige situatie, beter kunt presteren. En mooi meegenomen; regelmatige reflectie vergroot je probleem-oplossend vermogen.

Conclusie; door regelmatig tijd vrij te maken om te reflecteren op je werkdag, boost je jouw performance en werk je aan toekomstig succes.

Succes!

Bron

Heb je hier vragen over? Bel Jobtraining op 0204230603 of mail ons.