Skip to main content

In tijden van online werken en sturen op afstand krijgen we regelmatig de vraag: hoe kan ik op een zo persoonlijk en effectief mogelijke manier met mijn teamleden verbinden via digitale platforms als Zoom of Teams? Zo ook bij T-Mobile, waar projectmanagers worstelden met die vraag. Zij misten de informele informatie die je normaal gesproken deelt bij de koffieautomaat of bij een spontane ontmoeting op kantoor.

Samen met T-Mobile ontwikkelden we een online workshop waarbij de projectmanagers werden gecoacht op hoe je persoonlijk kunt verbinden op afstand. Hiervoor gebruikten we de theorie van Patrick Lencioni die de vijf lagen in teamsamenwerking onderzoekt. Op de laag van veiligheid en vertrouwen, gingen zij aan de slag met vragen die je kunt stellen om persoonlijk met elkaar te verbinden (‘Dit is mijn plek in het gezin waar ik uitkom… etc.)’. De uitwisseling die in deze ronde ontstaat geeft diepte aan de relaties en collega’s, die soms al jaren met elkaar werken, horen vaak verrassende en ontroerende dingen van elkaar.

Daarnaast gingen de projectmanagers aan de slag met ‘Spice up your Zoom/Teams meeting’. Na de household Bingo was er gelegenheid om de online brainstorm tools Jamboard, Miro & Mindmeister uit te testen. Gewoon ter plekke leren door te doen in kleinere groepjes, waarna elke groep zijn ervaring met de tool direct terugkoppelde aan de totale groep.

De projectmanagers eindigden de workshop in de virtuele kroeg. Niet met zijn twintigen bij elkaar want dat is vaak best awkward. In 4 kroegen met een eigen thema en barman (collega) kon je bv. terecht voor Pictionary, een goed gesprek, of gewoon een drankje. Lekker in en uit lopen om je collega’s toevallig aan de bar te treffen en bij te kletsen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze online workshop in jouw organisatie? Bel Jobtraining voor een advies op maat: 0204230603.